top of page

Talvinen ulkokuvaus

Vaikka ulkona on pakkasta ja paksusti lunta ei elämän tärkeiden hetkien ikuistamista miljöökuvauksena tarvitse unohtaa ja jättää tekemättä. Talvinen ulkokuvaus voidaan hyvin toteuttaa pakkasista huolimatta, kunhan pukeudutaan lämpimästi ja kuvaus on hyvin suunniteltu etukäteen.


Suomen puhdas luonto ja talvi vuodenaikana pakkasineen mahdollistaa taianomaisten kuvien taltioimisen satumaisissa maisemissa. Mikä näyttäisikään kauniimmalta, kuin hiuksiin pudonneet lumihiutaleet tai kuurasta valkoiseksi muuntuvat hiuskiehkurat. Valkoisena kimmeltävä hanki toimii upeana taustana talvisessa miljöökuvauksessa puhumattakaan kevättalvella auringonlaskun aikaan kauniin kellertäväksi tai parhaimmillaan hattaran punaiseksi maalautuvasta taivaasta. Talvi tarjoaa hauskoja yksityiskohtia rekvisiitankin kautta ja kuvaukseen voidaan hyvin ottaa mukaan esimerkiksi huopa ja höyryävät termarikaakaot - ideoidaan yhdessä juuri teille mieleiset kuvaukset!


Talvisiin ulkokuvauksiin kannattaa pukeutua sään mukaan ja niin että sinulla tai teillä on lämmin. Näin voit paremmin rentoutua eikä sinua palele kuvattavana ollessa. Talvisissa kuvissa kerrokset näyttävät hyvältä ja voit hyvin yhdistellä neuleita, pipoja, huiveja, hanskoja, villakangastakkeja ym. Näiden kaikkien alle voi kerrostaa vaatteita niin, että pysytään lämpimänä. Halutessasi voit pukeutua talvisiin kuvauksiin neuleisiin tai neulemekkoihin ja juuri ennen kuvausta vähentää sitten päällimmäisen toppatakin kuvauksen ajaksi. Kuvauksessa vaihdetaan kuitenkin jonkin verran kuvauslokaatiota eri kuvakulmien saamiseksi, joten näiden siirtymien aikana ehtii aina hieman lämmitellä. Punaisesta ja niiskuttavasta nenästäkään ei kannata murehtia, sillä niitä voidaan korjailla sitten kuvankäsittelyssä tarvittaessa.


Miksipä et siis hyödyntäisi kevättalven aurinkoisia pakkaspäiviä miljöökuvaukselle? Käy kurkkaamassa portfoliostani tai Instagram profiilistani (@katikristiinaphotos) talvisten ulkokuvausten tuotoksia.

9 views
bottom of page