top of page

Pukeutuminen kuvaukseen

Olen koostanut alle pukeutumisvinkkejä kuvauksiani ajatellen, joita mahdollisimman tarkasti noudattamalla päästään haluttuun lopputulokseen kuvaustyyliäni ja kuvieni tyyliä ajatellen.


Suosittelen kuitenkin pukeutumaan kuvauksiani varten sellaisiin vaatteisiin, jossa sinulla tai teillä on hyvä olla ja liikkua. Asuun, jossa tunnet olosi 110% itsevarmaksi ja kauniiksi.


Värit, kuosit ja materiaali

Kuvaukseni toteutetaan pääasiassa miljöössä eli ulkona. Vuodenajasta riippuen kuvauspaikat muuttavat kuvaan muodostuvaa tunnelmaa valon ja luonnon tilan mukaan. Vuodenajasta riippumatta suosittelen asukokonaisuuksiin väreiksi murrettuja ja neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, luonnonvalkoista, ruskean eri sävyjä, oliivin ja salvian vihreää, okraa, murrettua oranssia sekä burgundia. Esimerkiksi nämä sävyt toimivat kauniisti kuvankäsittelytyylini ja suosimieni kuvauslokaatioiden kanssa.Ehdotan, että lähdet rakentamaan asukokonaisuutta kuvattaville yhden asun ympärille. Esimerkiksi, jos olet löytänyt itsellesi kauniin mekon, jonka haluat ehdottomasti laittaa kuvauksiin, kannattaa muiden kuvauksiin osallistuvien asut lähteä rakentamaan sen ympärille. Jos mekko olisi esimerkiksi burgundin värinen, voit katsoa ideoita ja inspiraatiota Pinterestistä. Sieltä löytyy valmiita väriyhdistelmiä juuri tuon kyseisen sävyn kanssa hakusanoilla ”burgundy” ”color palette” ”outfit”. Jos etsit kuville esimerkiksi romanttista lopputulosta, muiden asuissa voisi olla vaalean ruskeaa, vaaleanpunaista kahdessa eri sävyssä ja beigeä; jotakin näistä tai niiden yhdistelmiä.


Asukokonaisuutta suunnitellessa kannattaa miettiä kuvausympäristöä, jossa kuvaus toteutetaan ja sitä, että asu sointuu muiden kuvattavien asujen kanssa yhteen. Sillä, että asu sointuu kuvausympäristöön tarkoitan sitä, että jos kuvaus toteutetaan esimerkiksi alkukesällä kukkaniityllä, missä lupiinit kukkivat vaaleanpunaisina ja violetteina, voisi asu olla hyvin yksinkertainen. Tällöin suosisin asussa/asuissa vaaleita sävyjä tai vaikka ihan valkoista, joka rauhoittaisi lopputulosta. Kukkaniityllä liehuvahelmaiset mekot näyttävät todella hyvältä. Jos kuvaus toteutaan puolestaan syksyllä, kun ruska on parhaimmillaan, en voi väittää etteikö esimerkiksi ruskean, oranssin, okran, keltaisen ja burgundin sävyt näyttäisi mielettömän puhuttelevilta kuvissa.


Laadukas ja kauniisti laskeutuva kangas näyttää upealta ja on aina varma valinta. Luonnonmateriaalit, kuten pellava, toimii tekstuurinsa puolesta kuvissa erittäin hyvin. Voimakkaita kuoseja, kuten ruutuja ja logoja kannattaa välttää. Ne luovat herkästi kuvaan levottoman tunnelman, vaikka kuva muuten olisikin harmoninen. Vaatteiden ei tarvitse kuitenkaan välttämättä olla täysin yksivärisiä toimiakseen kuvissa, joten aivan pienet kuviot vaatteissa eivät haittaa.


Muut täsmävinkit

Vinkkinä antaisin myös sen, että usein toimivan asukokonaisuuden saat yhdistelemällä niin sanotusti kovaa ja pehmeää. Esimerkiksi tässä tapauksessa pehmeä voisi olla vaikka vaalea muhkea neulepusero ja kova voisi olla mustat nahkalegginsit sekä Dr.Martens nilkkurit/saappaat.

Kuvissa vaatteet, joissa saadaan näkymään liike, näyttävät myös mielettömän hyville. Mekot ja hameet toimivat tässä tapauksessa hyvin, sekä asusteista esimerkiksi kaulahuivit. Asusteista puheen ollen, suosittelen lämpimästi investoimaan laadukkaaseen isolieriseen hattuun, joka selvästi trendaa ympäri maailmaa valokuvauksessa ja pukeutumisessa.

Yhtenä vinkkinä haluaisin mainita pukeutumisen ohessa kynnet ja kynsien lakkauksen ennen kuvausta. Tämä on asia, joka usein unohtuu, mutta vie vain pienen hetken valmistautumisessa. Kädet ovat kuvissa usein isossa roolissa, joten haluathan, että kynnet ovat huolitellut, joita kelpaa esitellä.


Lainavaatevarasto

Kuvauspalveluuni kuuluu lainavaatevarasto, joka on asiakkaiden käytettävissä kuvauksissani veloituksetta. Ajankohtaisimman tiedon valikoimasta näet Instagram profiilini @katikristiinaphotos kohokohdista, josta voit käydä kurkkaamassa tilanteen. Kuvauksen varattuasi saat lisää inspiraatiota pukeutumiseen.

20 views
bottom of page